VOJNI PORTAL

Akcija dobrovoljnog darovanja krvi u kasarni „Bilećki borci“, Bileća


Povodom obilježavanja Dana OS BiH, a u svrhu osiguranja rezervi krvi, 23.11.2017. godine na lokaciji kasarne „Bilećki borci”, Bileća, u saradnji sa timom Centra za transfuzijsku medicinu, Trebinje, realizovana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Tokom akcije krv je dobrovoljno darovalo 28 pripadnika 2. pb i 5 pripadnika komande 4. pbr.

Rukovodilac tima Centra za transfuzijsku medicinu, dr. Rade Komnenović, po završetku akcije dobrovoljnog darivanja krvi izrazio je zadovoljstvo odzivom pripadnika OS BiH ovoj, sada već tradicionalnoj akciji.

Doktor Komnenović je naglasio da se pripadnici 2.pb pored organizovanja akcija redovno odazivaju na pozive Centra za transfuziju u slučajevima kada treba hitno osigurati određeni broj doza krvi.

Kapetan Pejanović Nebojša i kaplar Miličević Marko više puta daju dragocjenu tečnosti ističu kako je dobrovoljno darivanje krvi jednostavan način da se nekome pomogne i spasi život.

Naglašavaju da to smatraju značajnim, jer se time kontroliše zdravstveno stanje te pomaže eventualno povrijeđenim i unesrećenim osobama u različitim okolnostima.

Starješine i vojnici su se još jednom pokazali izrazito humani i solidarni. Ova humanitarna akcija je jedna u nizu od aktivnosti koje sprovodi komanda 2. pješadijskog bataljona u sklopu saradnje sa civilnim strukturama, a povodom obilježavanja Dana OS BiH.

6 FOTO GALERIJA