Vijesti

U Čapljini održan koncert Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH i Vojnog benda zračnih snaga SAD

Povodom obilježavanja 15. godina Programa državnog partnerstva i saradnje između Bosne i Hercegovine i Savezne države Maryland – SAD, 28.11.2018. godine održan je zajednički koncert Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH i Vojnog benda zračnih snaga SAD – USAFE band “Wings of Dixie” iz sastava Američke komande za Europu. Program je započeo intoniranjem himni SAD i Bosne i Hercegovine.

Na početku koncerta izvedene su dva vojnička tradicionalna marša. Jedan je bio poznati, slavni, Američki marš – “The Washington Post March”, a drugi je bio „Sarajevo marš“. Ovaj marš se vrlo često u Austriji i Češkoj izvodi kao jedan od najljepših koncertnih marševa.

U nastavku programa slušaoci su mogli poslušati prigodan kulturno-zabavni program. Koncert je održan u dvorani hotela “Mogorjelo” u Čapljini, a koncertom je dirigovao pukovnik OS BiH Tomislav Sušac.

Program obilježavanja 15 godina partnerstva BiH i Marylanda će biti nastavljen i u narednim danima, a zajednički koncerti planirani su u Tuzli, 30.11.2018. godine i Palama, 01.12.2018. godine.

6 FOTO GALERIJA