Vijesti

Donacija Kralјevine Holandije Odjelјenju stranih jezika


Ambasada Kralјevine Holandije u BiH, donirala je, 17. januara 2019. godine, tri pametne table Odjelјenju stranih jezika /OSJ/ Centra za profesionalni razvoj /CPR/ što će olakšati proces jezičkog osposoblјavanja pripadnika Oružanih snaga BiH.

Donirana oprema raspoređena je u kabinete za učenje engleskog jezika u Rajlovcu i Banjaluci.

Zahvalјujući se na vrijednoj donaciji, načelnik OSJ pukovnik Kenan Sulјević, istakao je da je za jezičko osposoblјavanje bitno da OS BiH imaju dobre instruktore i da se nabavlјa oprema. On je naglasio da je za učešće u misijama i na putu za NATO neophodno poznavanje engleskog jezika i izrazio zadovolјstvo što se sve više posvećuje pažnja jezičkom osposoblјavanju naših pripadnika.

Uz riječi dobrodošlice i zahvalnosti, zamjenik Ministra odbrane za politiku i planove, gospodin Sead Jusić, poručio je da donacija predstavlјa iskorak MO za postizanje NATO standarda. On je izrazio nadu u nastavak saradnje sa Kralјevinom Holandije.

Ambasador Kralјevine Holandije u BiH, njegova ekselencija Rajnat Vos (Rejnout Vos) izrazio je zadovolјstvo što je bio u prilici da donira opremu OSJ. On je naglasio da su pripadnici OS BiH tokom misija u Afganistanu i Maliju pokazali visok stepen poznavanja engleskog jezika. Poručio je da podržava BiH na putu učlanjenja u NATO.

Kralјevina Holandije je pored navedene opreme donirala i rezervne dijelove za kamione koji se koriste u OS BiH. Preuzimanju donacije prisustvovali su i brigadnigeneral Tomo Kolenda i vojni ataše Kralјevine Holandije potpukovnik Erik von Vuren (Erik van Vuren).

5 FOTO GALERIJA