Vijesti

Delegacija Crne Gore u posjeti Komandi logistike


U posjeti Komandi logistike na lokaciji kasarne „Rajlovac“ Sarajevo, 25. jula 2019. godine, boravila je delegacija Republike Crne Gore.

U sastavu delegacije Crne Gore bili su predstavnici Ministarstva odbrane Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova i Carinske službe Crne Gore.

Posjetu delegacije Crne Gore organizovao je „The HALO TRUST“ fond, a cilј posjete bio je upoznavanje sa aktivnostima, iskustvima i naučenim lekcijama Oružanih snaga BiH u procesu obilјežavanja malog i lakog naoružanja.

Delegaciji Republike Crne Gore prezentovane su aktivnosti, iskustva i naučene lekcije OS BiH kroz tri prezentacije i to:

-„Master Plan za rješavanje viškova naoružanja i municije u OS BiH“ – prezenter brigadir Martin Trachsler - specijalni savjetnik Komandanta EUFOR-a za municiju i naoružanje,

-„Iskustva i naučene lekcije OS BiH po pitanju obilјežavanja malog i lakog naoružanja“ – prezenter brigadir Ernes Heleg - komandant Komande logistike OS BiH,

-„Mjere za kontrolu naoružanja u BiH – Projekat obilјežavanja i registracije naoružanja“ – prezenter gosp.Alexander Maier - Projekt menadžer ispred The HALO TRUST fond.       

Nakon prezentacija, izvršen je obilazak linije za obilјežavanje malog i lakog naoružanja u radionici Glavne logističke baze/KL na loakciji kasarne „Rajlovac“, gdje je gostima iz Crne Gore prikazan kompletan proces na obilјežavanju malog i lakog naoružanja.

Ovoj posjeti prisustvovao je i pukovnik  Kai-Uwe Napel vojni ataše Savezne Republike Nјemačke u BiH.

Delegacija Crne Gore izrazila je veliko zadovolјstvo onim što im je prezentovano i praktično pokazano u toku njihove posjete te su uz riječi zahvalnosti najavili proširenje saradnje između BiH i Crne Gore po pitanju obilјežavanja i registracije malog i lakog naoružanja.

3 FOTO GALERIJA