Vijesti

Posjeta mješovite delegacije Republike Turske Centru za profesionalni razvoj Travnik


Komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Hazrudin Hasagić je 06.01.2021. godine na lokaciji kasarne Travnik primio mješovitu delegaciju Republike Turske, koju su činili Vojni ataše Republike Turske brigadir Mustafa Sitki Tatar, koordinator agencije za saradnju i koordinaciju za Bosnu i Hercegovinu (TIKA) gospodin Muhammed Unal kao i predstavnik Mobilnog trening tima Komande za obuku i doktrinu kapetan Levant Polat.

Komandant Centra za profesionalni razvoj Travnik brigadir Hazrudin Hasagić je putem informativnog brifinga delegaciju Republike Turske upoznao sa strukturom i osnovnim informacijama o CPR-u, te aktivnostima koje se provode na obuci pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u ovom centru.

Nakon informativnog brifinga Vojni ataše Republike Turske brigadir Mustafa Sitki Tatar se zahvalio brigadiru Hasagiću na iscrpnoj prezentaciji, napomenuo povećanje broja polaznika kurseva Turskog jezika u 2020. godini, izrazio spremnost Republike Turske za nastavak saradnje u svim segmentima, a posebno u povećanju kapaciteta za učenje turskog jezika pored Rajlovca i na drugim lokacijama OS BiH.

Prisutnima se obratio i koordinator agencije za saradnju i koordinaciju za Bosnu i Hercegovinu gospodin Muhammed Unal koji se također zahvalio na prezentaciji, te izrazio nadu u daljnji nastavak saradnje.

Na kraju posjete razmjenjeni su prigodni pokloni.

6 FOTO GALERIJA