13.7.2017

Na Ravnoj Romaniji proslavljen Vidovdan krsna slava Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka


U srijedu 28. juna 2017. godine u porti manastira „Sv.Velikomučenika Georgija (Sokolica)“ na Ravnoj Romaniji, općina Sokolac, u organizaciji 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka proslavlјen je Vidovdan - krsna slava Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka. Vidovdan je proslavlјen u duhu tradicije, vjere i običaja srpskog naroda uz prisustvo naroda sarajevsko-romanijske regije, te velikog broja zvanica i gostiju.
9.6.2017

Obilјežen Dan Prvog i Drugog krajiškog korpusa VRS


Služenjem parastosa u Crkvi „Svetih velikomučenika jasenovačkih“ u banjalučkoj kasarni „Kozara“ i polaganjem vijenaca na spomen-ploču poginulim borcima 02.06.2017. godine obilјežen je Dan Prvog i Drugog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske.
19.1.2017

Obilјežavanje pravoslavnog Božića


U kasarni „Kozara“ u Banja Luci, 13.01.2017. godine, uz prisustvo zvaničnika vlasti na BiH nivou, entitetskih vlasti, vojno-diplomatskog kora u BiH, EUFOR-a te civilnih institucija i organizacija u BiH, privrednog sektora i vjerskih službenika održana je svečana liturgija i svečani prijem povodom pravoslavnog Božića.
10.1.2017

U kasarni “Kozara“ u Banјaluci dočekan Badnјak


U organizaciji Komande 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i vojnih sveštenika pravoslavnog dušebrižništva, tradicionalno, 05.01.2017. godine u kasarni „Kozara“ u Banjaluci, održana je svečanost dočeka i osveštenja Badnjaka, kojom je za pripadnike OS BiH iz reda srpskog naroda započela proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika rođenja Bogomladenca, sina Božijeg Gospoda Isusa Hrista – Božića.